pub-1860989905298420 Рама

Каква ще бъде новата година!



Сред веселието и блясъка на новогодишните празници, всеки се запитва-Каква ли ще бъде новата година за мен? Нумерологията дава един  ефикасен метод, с който може да откриете основните насоки и тенденции на новата година.

Как да откриете своята лична година?

Съберете числата от рождения си ден и тези на календарната година.Сборът се свежда до едноцифрено число, изключение правят числата 11 и 22, които не се редуцират до едноцифрено число. Пример ако сте родени на 31 декември, вашата лична година за 2023 ще се изчисли така: 3+1+/1+2/декември+2+0+2+3=14=1+4=5, или лична година под вибрацията на числото пет. Ако сте родени на 1 март, личната ви година за 2023 ще бъде: 1+3+2+0+2+3=11, числото 11 не се събира до едноцифренно или личната година е под вибрацията на числото 11. Друго число, което не се събира до едноцифрено е 22.
Какво показват числата?

Година 1-нов цикъл.Сега е най-подходящото време за голяма промяна. Борете се за всичко, което искате да постигнете.В никакъв случай не мързелувайте, не се колебайте дълго, действието ще бъде източник на успехи.Може да започнете нова работа, ново поприще, повишение или назначаване на нова длъжност. Възможности да се доказвате, да развивате вашата личност. За несемейните – изненадващи срещи или нова любов, а за семейните стремеж към независимост, което може да създаде проблеми в брака. Външните препятствия ще са малко, но и външната помощ ще е оскъдна, разчитайте на себе си.

Година 2 - сътрудничество. Време е за съюз, сдружение, преговори. Динамиката на годината е бавна, на преден план излизат емоциите. Да не се започва нищо ново, не се поддавайте на мъгляви надежди. В професионалния живот – създаване проект за сдружение, работа в екип, подписване на договор. За несемейните- помирение, начало на съвместен живот, а за семейните- проблеми в отношенията, станете по-гъвкави, не вземайте решения в момент на гняв. Годината изисква да сте дипломатични, да влагате разбиране във всичко.

Година 3 – срещи, изяви общуване. Брагоприятна за промени, пътешествия, връщане на свобода, смяна на жилище, раждане на дете. Професионален живот – дейности с много общуване, търговия, чужди езици, литературни и социални дейности, разширяване на бизнеса, постигане на благоденствие.Нови възможности, шансове за успех. В любовта – флиртове, приключения, нови приятелства, нов партньор. 

За семейните – уравновесяване на семейния живот.

Година 4 – стабилност. Благоприятно време за дългосрочни проекти.Съсредоточете се върху работата. Ще работите до най-малките детайли. Нещата ще се нареждат бавно, не разчитайте на късмета а на способностите си. Трябва да се организирате сериозно и да изчаквате търпеливо.Ако не се отдадете на мързел и не се отчайвате от препятствията, ще постигнете стабилност. Емоционален живот- флиртовете и забавленията няма да са на дневен ред. Охладняване на чувствата,желание за размисъл и усамотяване.

Година 5 – промени,ентусиазъм,разнообразие.  Растеж,задоволство,свобода. Благоприятен момент да се втурнете в новото, да обогатите съществуването си, смяна на жилище, промяна на дейността.
В професионалния живот – преместване, смяна на работапътуване, повишение или образование.
В емоционалния живот – година за срещи, нови връзки, нови сантиментални приключения. Стремеж към независимост. Не прекалявайте със свободата и удоволствията!

Година 6 – година на отговорности. Изпитание за личната и семейна зрялост. Сватба, раждане на дете. Бъдете изпълнителни, честни и коректни и всичко ще се нареди.
В професионалния живот- преразглеждане на професионалните ви планове, възможна промяна. Успехи за тия, които се занимават с изкуство или бизнес.Изправяне пред избор. Хармонични отношения с колеги, началници, съдружници.
Дом – един ремонт, освежаване или смяна на обзавеждането ще внесат хармония.
За несемейните годината е благоприятна за встъпване в брак.
Ако в съществуващо семейство има напрежения, в година 6 може да се стигне до раздяла, а може да бъде период на помирение или възраждане на любовта.

Година 7 – размисъл. Година за почивка и усамотяване (желано или наложено).Ще си зададете въпроси за собственото си съществуване и за света, кайто ви заобикаля.Осмислете настоящето, направете планове за бъдещето.
Не започвайте нищо ново.Не очаквайте промяна в професионално отношение, отсрочки, забавяния, пречки. Заложете на оригиналното, потърсете нови сили.Годината е добра за творчество, изследвания, писане, учене, пътувания.
В емоционалния живот – охладняване на чувствата с партньора, бракът няма да бъде поставен под въпрос.Замислете се върху това, което искате когато става въпрос за приятелство и любов. Нещата ще се случват неочаквано.

Година 8 – напредък. Ако положите труд и усилие, ще пожънете резултати.Определяща са активността и решителността. Шансове за финансови и материални приходи.
Професионален живот- отлична година за професионално израстване, ако знаете какво искате ще го постигнете. Съдбата ви предлага шансове за изява, но бъдете справедливи във всичко. Купуване на недвижимо имущество.
Личните връзки ще имат сериозен характер. В семейния живот, ако е настъпила криза тази година може да доведе до раздяла. Ако взаимните отношения са стабилни, тази година ще ги затвърди, за неженените може да се стигне до брак.   

      
  Година 9 – завършване. Изчистете всичко, което ви пречи, сложете край на любовна връзка или приятелство, което не върви, довършете стара работа.
Професионален живот – нищо не започвайте, онова което започнете сега няма да е трайно.Проектите, които направите сега няма да се реализират. Завършете проект, довършете делата, които сте отлагали, разчистете си сметките.Продажба на недвижим имот. Успехи за тези, които се занимават с изкуство, природа, психология, хуманни задължения.Пътуване в чужбина.
В личния живот емоциите са спътник на година 9. Преразглеждане на приятелства и бракове, които отдавна тъпчат на едно място. Сега е момента да прецените истинските приятели и да се оттървете от връзки които не вървят. Раздяла, край, развод.Измъкнете се от прекалено ограничено съществуване.
Разрива в отношенията може да се размине, ако сте предан на семейството и партньора. 


Година 11 – изчаквайте точното време. Прибързаните решения и действия ще ви донесат неуспехи.В професионален план бъдете дипломатични, поддържайте лоялни отношения с колеги, началници и съдружници. Това ще бъде оценено.
Добро финансово и материално благополучие.
В личен план проблеми с деца или родители.Партньора ще бъде опора.
Необвързаните ще имат нужда да останат сами, да си изяснят какво точно искат от живота. 


Година 22 – предпазливост. Огледайте се добре преди да действате.Годината дава шансове за успех, но ако сте пресметнали риска и сте предвидили опасностите.
В професионален план ви очаква напредък, ако работите за благото на много хора. Мислете и за околните.
В личен план семейството ви е стабилно и ви окуражава, зарадвайте близките си с нещо. Ако сте необвързани, сега е момента да направите решителната крачка.

             * * * * *

Още нумерология: 
                                    

                      Личното ти име ...

                       Кога да се оженя? 

Read more »

Седем прости начина да подобрите паметта си





Добрата памет и здравата мозъчна функция са от решаващо значение за успешното функциониране на нашия ум и тяло. Ето седем прости начина да подобрите паметта си и запазите мозъчната си функция.                           1.Редовна физическа активност - Тренирането на тялото ни подобрява кръвообращението и доставя повече кислород и хранителни вещества до мозъка. Освен това физическата активност помага за запазването на здравите клетки на мозъка и повишаването на неврогенезата (образуването на нови неврони).                                                                                                                    2.Игри за трениране на мозъка - Различни игри и упражнения могат да помогнат за подобряването на паметта и мозъчната функция. Решаването на кръстословици, игри на паметта и дори участие в интелектуални дебати или дискусии могат да имат благоприятно въздействие върху мозъчната дейност.                                                                                                                                 3.Правилния режим на сън - Прекомерният стрес и липсата на сън могат да навредят на паметта и мозъчната функция. Правилната доза сън е между 6 и 8 часа на нощ. За да имате по-добър сън, опитайте да практикувате релаксационни техники, като йога или медитация, преди лягане.

4.Здравословна диета - Качеството на храната, която консумираме, има пряко влияние върху паметта и мозъчната функция. Предпочитайте плодове, зеленчуци, ядки и риба. Специално важни са антиоксидантите, намиращи се в тези храни, които обезвреждат свободните радикали, като се грижат за запазването на клетките на мозъка от увреждане.

5.Избягване на никотин и алкохол - Пушенето и консумацията на алкохол навредят на мозъчната функция и могат да доведат до загуба на памет и други проблеми с когнитивните функции. Затова, ако искате да запазите добра памет, трябва да избягвате никотина и умеренно да консумирате алкохол.

6.Поддържане на социални връзки - Изследвания показват, че поддържането на активни социални връзки може да има положително въздействие върху паметта и мозъчната функция. Бъдете активни в обществото, участвайте в събития и занимания, и поддържайте близки отношения с приятели и семейство.

7.Промени и предизвикателства - Ако искате да подобрите паметта си, трябва да се предизвиквате непрекъснато. Научете се на нови умения, пробвайте нови хобита или започнете нов проект. Приемайте нови предизвикателства, а това ще помогне на мозъка ви да се развива и остане активен.

         Прочетете още:

                                                 Ходете за здраве!

                                                        Болка и депресия

                                                      Време е за диета

                                                           Вегитарианство

                                                       Откритие пазено в тайна

                                                                 Анемия

                                             Как да се справим с хремата и грипа
                                           
                                                     Тайната на среброто
                                

Read more »

17 септември - денят на Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

Имен ден имат Надежда, Надя, Вяра, Вера, Любов, Люба, Любомир,Любо, София и др.подобни.
                Да са живи, здрави и щастливи!
 

 

   На този ден православната църква отдава почит на християнските  добродетели – вярата, надеждата, любовта и мъдростта.

   Историята разказва , че София е била благочестива и смирена християнка живяла през I век в Рим заедно с трите си дъщери – Вяра на 12 години, Надежда на 10 и Любов – на 9. Заради вярата си, която изповядвали без да крият, четирите били откарани при император Адриан.

 Той се опитал да ги накара да променят вярата си, но срещнал твърдия им отказ.        Разгневен, императорът заповядал момичетата да бъдат изтезавани пред очите на майка им, която провила необикновена сила през цялото време.

 Трите девойки не издържали на нечовешките изтезания и починали, Адриан позволил на майка им да вземе телата им, за да ги погребе.                             Три дни след тяхната мъченическа смърт, София също предала Богу дух и била погребана при децата си. Мощите на майката и дъщерите й се пазят и до днес в Елзас, Франция. 

 

    На този ден на трапезата християните поднасят  прясна пита и грозде. Жените раздават и други сезонни плодове – за здраве в семейството.

    Вярва се, че на този ден всеки трябва да прояви милосърдите към бедните, сирачетата и хората, намиращи се в беда.                                                                                   Народът ни смята, че доброто не може да бъде забравено и един ден задължително ще бъде възнаградено. А добрият човек никога не остава сиромах.

     

 Прочетете още:

                        РУПИТЕ -загадъчни и мистериозни

                                                                              ПОМОРИЙСКИ МАНАСТИР с лечебен извор
                                                                       
  КРЪСТОВА ГОРА или българския Йерусалим
                                                   
                    АРБАНАСИ- чудотворни икони 

                  Пещера, която сбъдва желания - Леденика

 



Read more »

Могат ли мислите да лекуват?


Могат ли мислите да лекуват? Възможно е е да сте си причинили болест поради начина си на мислене; каквото се случва в ума неизбежно се случва и в тялото.Такова нещо като психосоматика съществува, но след като на тялото му бъде причинена физическа вреда, да се опитвате да я отстраните само с мисли, може да бъде просто самозалъгване. Животът е ценен не поемайте този риск. Най-жестоката форма на изтезание е самоизтезанието. Докато се лекувате сами може да изпуснете болестта и лекарите да не могат да ви помогнат.                                  Ако имате заболяване е най-добре да си помогнете по всички възможни начини, ако тялото има необходимост от лекарства, операция и др., каквото е нужно трябва да бъде направено. Да се опитвате да отстраните болестта с мисли защото сте я причинили с ума си е много трудна работа. 

Какво да правите с мислите и ума си? Да поддържате ума си добронамерен към живота е определено ваша работа, умът ви трябва да работи за вас ,умът ви е ваш служител. Защо сте го превърнали в свой враг? Умът ви е такова силно и чудотворно нещо, а се е превърнало във ваш враг, защо? Това трябва да се попитате. Независимо дали имате заболяване или сте на път да придобиете такова,трябва да си зададете този въпрос. Защото да си причинявате и отстранявате болести с мисли не е забавно. Щом получите заболяване, то става постоянен ангажимент, докато не стигнете до опашките в болницата не осъзнавате колко е зле. Полезно е да ходите всеки месец болница, за да виждате какво се случва с човешките същества. Те просто всеки ден са създавали по-малко киселина-отрова в стомаха си. Така че дръжте ума си в изправност, той трябва да прави красиви неща за вас, не грозни. Как умът ви прави грозни неща?- Не можете да понасяте този,или онази,обидени сте на целия свят... ,ако развивате непоносимост, гняв, омраза това са отрови които пиете и очаквате някой друг да умре - животът не работи така. Ако умът ви работи в тази посока трябва да си вземете почивка от работа, семейство и т.н. … и да отидете на подходящо място за размисли. Направете нещо за тялото си, поправете ума си преди да сте се разболяли. Седнете на едно място и помислете какво можете да направите за себе си, защото трябва да правите нещо хубаво за себе си-трябва да се поддържате радостни. Щом живеете в този свят трябва да правите нещо хубаво за себе си и за хората около себе си. Който не прави нищо хубаво за себе си и хората около себе си всъщност няма право да се нарича Човек. Това е осъзнатост, може да не осъществите някакво Велико дело в света, но поне вървете внимателно по тази планета, може да не служите на целия свят, няма значение, но бъдете радостни. Ако вървите радостно по тази планета изведнъж ще видите че целият свят изглежда красив.Ще се изпълните с обич. Това е естествен процес, когато ходите радостни всичко което погледнете изглежда красиво, само това е нужно. Ако дишате, вървите, лежите, седите радостно ще промените света. Ако не можете да направите това всичко друго е само отрова. Само когато сте приятни в себе си чувствате приятно всичко около вас! Само когато сте радостни действате и цените живота около вас! Първата задача, първата и основна отговорност на едно човешко същество е да бъде радостно. Ако нещо лошо се промъкне в главата ви отстранете го! Никой не може да понесе нещастие дълго време, не задържайте нещастието и лошите мисли в главата си, ще се разболеете!
Каквата и да е житейската ви ситуация, каквото и да се случва в живота ви ,дори да нямате дом в който да се приберете, погледнете красотата на живота,
вижте нещо хубаво! Не се опитвайте да отстраните с мисли болестта си, отстранете с мисли нещастието си! Ако отстраните с мисли нещастието си, положението ви ще се подобри!

                                              ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ
                                                      ЗАКОНЪТ НА ПРИВЛИЧАНЕТО
                                                       УСПОКОЕНИЕ И ЩАСТИЕ
                                                       ХАРМОНИЯ
                                                       КАК ДА ЖИВЕЕМ

                                                       ТАЙНИТЕ НА ЩАСТЛИВИТЕ ЖЕНИ   
                                                       ЗА КЪДЕ БЪРЗАМЕ 
                                                           Чаша кафе
                                       

Read more »

Кои са лечебните свойства на кайсиите?

Пресните кайсии съдържат 305 мг% калий, а сушените – до 1717 мг%. Това прави плодовете много полезни за хората, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, сърдечна недостатъчност и аритмия. Плодовете понижават и кръвното налягане, тъй като съдържат 8,3 мг% магнезий. Затова на хипертониците се препоръчват големи количества пресни кайсии.                                                                                   

 За тези, които страдат от аритмия, се препоръчва пюре от 5 пресни кайсии, смесено с 1 ч . ч. айран. Тази доза трябва да се изпие в рамките на един ден.

Рак
Кайсиевите ядки имат високо съдържание на витамин В17. В алтернативната медицина той се използва при терапия на рак. Важно е да се знае, че ядките трябва да се консумират печени. В книгата си “Силата на кайсиите – как лаетрила излекува моя рак”, авторката Хелън Кюран разказва как сама е излекувала раковото си заболяване чрез лаетрил – търговското наименование на амигдалина(В17). Кюран  се подложила на терапия с кайсиеви ядки, благодарение на които се излекувала.
Американското дружество за борба с рака изтъква, че заради високото си съдържание на каротин, кайсиите намаляват опасността от рак на ларингса, хранопровода и белите дробове.
        Анемия
Кайсиите съдържат 1,4 мг% желязо, което ги прави отлично средство за профилактика и лечение на малокръвието. Благотворното действие против анемия се дължи и на кобалта и медта в кайсиите.
       Стомашни заболявания, язва, гастрит и запек
Кайсиевият сок нормализира киселинността на стомаха и действа благоприятно при колити, съпътствани от метеоризъм и дисбактериоза. Препоръчваната доза е 70-80 мл 6-7 пъти на ден между храненията. Когато не е сезонът на пресния плод, със същото действие е настойката от сушени кайсии. Тя се приготвя като се залеят 100 г ситно нарязани сушени кайсии с 1 л гореща вода. Сместа престоява 6 часа на топло и е готова за консумация.
За хората, които страдат от хроничен запек, се препоръчва следното средство: 400 г сушени кайсии и 400 г сушени сини сливи без костилките се смилат. Добавя се 200 г течен мед и се разбърква. Сместа се приема по 1 ч. л. след вечеря, заедно с 1 ч. ч. топла вода.
Простудни заболявания – кашлица, бронхит, ларингит, трахеит
Смята се, че лечебен ефект против простудни заболявания имат ядките на кайсиите. 20 костилки се натрошават, ядките се обелват, изсушават и стриват на прах. Той се консумира 3-4 пъти дневно по 1 ч. л. с мляко или чай. Против простуда, а и за по-бързо възстановяване след боледуване, се препоръчват и самите плодове, тъй като те съдържат 13 мг% витамин С.
Влошено зрение
Кайсиите имат високо съдържание на бета каротин, който в организма се трансформира във витамин А, необходим за доброто зрение.Всекидневната консумация на три или повече кайсии понижава риска от макулна дегенерация,  която е сред основните причини за загуба на зрението при възрастни.
Освен за зрението, витамин А засилва имунната ни система, полезен е за очите, косата, кожата, венците и жлезите.
Остеопороза
Кайсията е плодът с най-високо съдържание на калций – 73 мг/100 гр., което ги прави отлично средство при профилактиката на остеопороза.
Лечебните свойства на кайсиите са известни и за общо укрепване при бременни жени, деца и възрастни хора за подсилване на имунитета. За целта е достатъчно да се консумират по 100-150 г сушени плодове на ден.
Подсилване на мозъчната дейност
Високото съдържание на фосфор (21,1 мг%) и магнезий ((8,3 мг%) прави кайсиите ценни за активната работа на мозъка. Калцият в плодовете (23,1 мг%) пък се препоръчва за нормалната нервно-мускулна възбудимост. В кайсиите има много витамини от група , които ни пазят от депресия и безсъние. Съчетанието между фосфор и магнезий е полезно при хората, подложени на активно умствено натоварване, подобрява качеството на паметта.
Заздравяване на рани
Лечебните свойства на кайсиите включват и по-бързото заздравяване на рани и за облекчаване на възпалени участъци от кожата. За целта трябва да се смеси меката част на 3 кайсии с 1 с. л. сметана и 1 с. л. зехтин. Сместа се поставя на поразените места и трябва да престои 3,5 часа.
Специалистите по хранене предупреждават диабетиците, хората с чернодробни проблеми и тези с нарушена функция на щитовидната жлеза да бъдат внимателни с консумацията на кайсии. В големи количества, заради високото си съдържание на захар, те могат да бъдат противопоказни. Трябва да сме предпазливи и със суровите кайсиеви ядки – те съдържат токсично вещество и затова на един прием не трябва да се консумират повече от 20 г ядки.
           
  Прочетете още:
                              ДЖИНДЖИФИЛ срещу рак
                                          УНИКАЛНИЯТ ЖЕНШЕН
                                  ТУЧЕНИЦА - ПОЛЕЗЕН ЗЕЛЕНЧУК
                                               
                                      ОРЕХИ- ХРАНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА
                                     Лапад срещу пролетна умора
                                                       БИЛКИ ПРОТИВ СТРЕС И БЕЗСЪНИЕ
                                                          Нахут-ползи за здравето
                             
                                                        
                                  

Read more »

Изненада

 




                   Господин Директор,
Искам да ме освободите незабавно от работа.


Причината за моето напускане е тази.

Read more »

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...

ЛЮБОВТА ИДЕ, КОГАТО ЕГОТО СИ ОТИДЕ...
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ЧОВЕК В СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ОЧАКВА ОТ ДРУГИТЕ!

Followers